"Lumisia" joulukoristeita esim. ikkunaan tai seinälle. Piirrä paperille haluamasi kuvio ja leikkaa se saksilla, mattoveitsellä tai vastaavalla pois, jolloin saat aikaiseksi sapluunan. Saksia käytettäessä kannattaa aloittaa leikkaaminen työntämällä sakset kuvan keskeltä läpi ja siirtymällä sieltä leikkaamaan ääriviivoja. Jos käytät mattoveistä, leikkaa paperia sopivalla leikkuualustalla. Kiinnitä sapluuna (sinitarralla tai muulla) haluttuun paikkaan ja suihkuta tyhjään tilaan lumihiutalesprayta. Irrota paperi seinästä ja jouluinen kuvio on valmis!

Puutähdistä saa joulukuuseen koristeita maalaamalla tähdet vesiväreillä haluamansa värisiksi esim. keltaisella ja punaisella. Kiinnitysnarun voi pujotella tähtien sakaroiden lomitse niin ettei teippiä, sinitarraa ym. välttämättä tarvita. Poraamalla reiän yhteen sakaraan saa myös hyvän kiinnityskohdan, jos haluaa nähdä sen vaivan. Puutähtiä myydään askarteluliikkeissä ja niitä on eri kokoisia.

Tyhjistä tulitikkuaskeista saa hienoja minilahjapaketteja vaikka joulukuusen koristeiksi. Päällystä aski ohuella ja hyvin taittuvalla paperilla, tavallinen lahjapaperi kelpaa myös. Kiedo ympärille esim. kultalankaa ja paketti on valmis ripustettavaksi kuusen oksille.

Persoonallisen joulukranssin voi tehdä hyödyntämällä ylijääneitä villalankoja. Kierrä villalankaa kämmenen ympärille paksuksi tupsuksi. Leikkaa saksilla yhdestä kohtaa tupsu halki. Taita lankatupsu rautalangan ympärille ja sulje tupsu kiertämällä yksittäistä villalankaa tupsun juureen rautalangan viereen. Tee useita tupsuja ja kiinnitä ne rautalankaan lomittain. Täytä koko rautalanka tupsuilla. Koristele pehmeä kranssi puuhelmillä tai "marjoilla".

Kauniin pienen joulukuusen saa, kun laittaa maljakkoon katajan tai muun havupuun oksan ja kiertää sen ympärille pieniä punaisia pampuloita (pienet pallot rautalangan kummassakin päässä). Pampulat näyttävät oksan ympärillä marjoilta. Jos haluaa koristeellisemman kuusen, voi sen ympärille kiertää vielä joulukuusennauhaa.

Tunnelmallisesti tuikkivia jouluvaloja saa luotua, kun laittaa sähköisiä jouluvaloja värilliseen lasipulloon,- maljakkoon tai - maljaan.

Ikkunaan ripustettavan himmelin saa tehtyä helposti siten, että tekee kauroista neliön ja ompelee liitoskohdat punaisella puuvillalangalla.

Lähde: http://www.nicehouse.fi/joulukuu/joulukoristeet.htm